Helppo, herkullinen lankakerän näköinen lihapulla.
Tosi maukas ja itsensä ruokaisa, lisäksi vain joku salaatti.
Tarvitset: Jauheliha taikina sekä lehtitaikina.
Tee j-liha taikina omalla reseptilla tai voit käyttää alla olevan.
Ainekset:
Lehtitaikina 500g (sulatettuna tietty)
Jauheliha 600g oma valinta (myös käy kananpojan jauheliha jne.)
Sipuli 2 kpl.
Valkosipuli 1-2 kyntä (oma valinta)
Kananmunat 2kpl. 1kpl j-liha taikinaan, toinen pullien pyörittämistä varten.
Suola, mausteet oman maun mukaan.
Vinkki: Itse lisään j-liha taikinan sekaan, korppujauho ja tilkka maitoa (noin 1 dl). Silloin pullista tulee miellyttävän pehmeät.
Pyörittele pullia (noin 12-15 kpl.)
Kauli lehtitaikinan sivut ohuiksi pitkulaiseksi siivuiksi ja tee niistä veitsellä langat.
Kiepauta pyörykän ympäri lankapätkät lankakerän näköiseksi.
Valmiit kerät uitetaan kananmunassa pyörittämällä. Ja uuniin noin 20-30 minuutiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti